Tangentbordet fungerar inte

Hej doktorn. Jaha, det ena problemet avlöser det andra. Nu gäller det min mini-pc som är en Acer Aspire One. Tangentbordet fungerar inte när man är i Windows.

Men konstigt nog fungerar det när jag exempelvis ska in i Bios. Vad är problemet?

Svar: 

Den var lurig... Skulle kunna vara ett drivrutinsproblem. Jag måste nog komma med en massa motfrågor, så får vi diskutera oss vidare:

  • Fungerar pekplatta/mus?
  • Fungerar det med ett externt tangentbord?
  • Fungerar det i felsäkert läge?
  • Vad händer om du tar ur batteriet?

Återkom!


Kommentarer

Tangentbordet fungerar inte

Hej. Pekplattan fungerar inte heller, men det fungerar med mus o externt tangentbord. Fungerar heller inte utan batt.

Tangentbordet fungerar inte

Om du använder det externa tangentbordet, kan du då kontrollera och eventuellt uppdatera drivrutinen för pekplatta och tangentbord? Jag har för mig att de hänger ihop på något sätt.

Tangentbord

Hej, Har redan provat det, men vid installation av drivrutin får jag upp ett felmeddelande om att det är nåt med hårdvaran. Provade o ta bort själva tangentbordet o plattkabeln o sätta tillbaks o då fungerade bordet MEN på O satt 6 o på Ä satt *. Så antagligen är det nåt glapp i plattkabeln.
Hittar dessvärre inga SVENSKA tangentbord, bara US.

Tangentbordet fungerar inte

Har redan provat det.

Tangentbord

Hej. Jag provade o installerade drivrutinen igen o då fick jag upp "Ett allvarligt intern fel har upptäckts, kontakta leverantören" så uppenbart verkar det va nåt hårdvarufel. Men det är ju konstigt att det fungerar i bios.

Tangentbord

Hej igen. Provade o ta bort själva tangentbordet o plattkabeln o sätta tillbaks o då fungerade bordet MEN på O satt 6 o på Ä satt *. Så antagligen är det nåt glapp i plattkabeln.
Hittar dessvärre inga SVENSKA tangentbord, bara US.

Tangentbord

Ja, det är ju lite märkligt att det fungerar i Bios, men inte i Windows. Å andra sidan används ju inte så många tangenter i Bios - det är ju mest pilarna.

Men det låter onekligen som hårdvarufel. Har du garanti kvar bör du nog lämna in den.